Den Haag, 30 juni 2009 –  In de zoektocht naar het vinden van een geschikte kamer (voornamelijk door studenten) wordt het opgeven van een persoonlijke motivatie, dus waarom een kamer juist voor die ene kamerzoekende de juiste is – als belangrijke selectiecriteria gezien door 33 procent van alle kamerverhuurders, om uiteindelijk kandidaat-huurders uit te nodigen voor het bezichtigen van de te verhuren kamer. Daarbij wordt het door verhuurders belangrijk gevonden dat iemand zich weet te onderscheiden door bijvoorbeeld ook een aansprekend profielomschrijving van zichzelf op te geven.

Tip van Kamernet voor kamerverhuurders:

Als u een kamer wilt verhuren is het voor u als verhuurder van belang dat u een betrouwbare huurder of huisgenoot uitkiest waarmee u wellicht goed kunt optrekken. Zorg er daarom voor dat u bij het aanbieden van uw kamer een zo juist en volledig mogelijke beschrijving meegeeft van de kamer of van de gehele woning. Vertel ook naar wat voor huurder u specifiek op zoek bent. Beschrijf bijvoorbeeld enkele karaktereigenschappen. Hierdoor voorkomt u hoogstwaarschijnlijk dat Jan en alleman op uw kamer reageert, wat het selecteren van een geschikte huurder voor u makkelijker maakt.

Tip van Kamernet voor kamerzoekers: Je kunt het zoeken van een kamer het beste beschouwen als het solliciteren op een belangrijke baan. Bereid je dus goed voor! Hierbij is het dus van uiterst belang dat jij je enthousiasme weet over te brengen en onder andere ook durft te vertellen wat jou werkelijk beweegt om juist die ene kamer te willen huren. Helaas is er vaak maar één kandidaat die als meest geschikt wordt uitgekozen. Toch is het zuur wanneer je na een aantal ‘sollicitaties’ alsnog wordt afgewezen. Trek het je niet te veel aan en leer ervan!