Het is fijn dat studenten in Nederland een gratis OV-chipkaart ontvangen, maar de beste manier om een (nieuwe) stad te ontdekken is natuurlijk lekker op de fiets. Je kunt je zo snel maneuvreren door de drukte van je stad en snel bij je colleges of op je werk aankomen. Wat zijn dan de beste manieren om aan een nieuwe fiets te komen? Wij helpen je verder, lees snel door.
Bekijk eerst welke fiets je nodig hebt
Waarvoor ga jij je fiets gebruiken? Alleen racen door de stad of lange afstanden fietsen naar colleges en werk? Afhankelijk daarvan kun je natuurlijk kiezen voor een simpele omafiets, een transportfiets, racefiets of zelfs een vouwfiets. Beslis dit eerst voor je blind gaat zoeken, het is natuurlijk omslachtig als je later nog een fiets moet kopen.
Online fietsenwinkel
Een manier om een leuke en goede fiets te scoren is online fietsenwinkels te checken zoals FietsUniek of BikePlaza Hier kun je onder andere damesfietsen, herenfietsen, racefietsen en vouwfietsen vinden. Voor een redelijke prijs heb je bijvoorbeeld al een leuke omafiets of een fiets met ruimte voor een chille krat. Het grootste voordeel is dat er vaak ook service bij zit en natuurlijk ook de twee jaar fabrieksgarantie.
Tweedehands
Je kunt natuurlijk ook tweedehands een fiets scoren. Helaas zit hier vaak geen garantie op, maar het is vaak wel een stuk voordeliger. Ook is het lastig in te schatten in welke staat je de fiets overnemen. Je kunt een tweedehands fiets vaak bij de lokale Kringloop scoren. Een tip is om te kijken bij de kringloop in het stadje waar bijvoorbeeld je ouders wonen, in plaats van Amsterdam of Utrecht. Daar zijn waarschijnlijk minder studenten o pzoek naar een fiets en zul je sneller een goede deal tegen komen. Om een tweedehands fiets te kopen, kun je ook kijken op sites zoals Marktplaats. Omdat je met tweedehands fietsen de kans hebt om een gestolen fiets te kopen, kun je hier checken of het gaat om een gestolen fiets of niet.
OV-fiets
Een derde oplossing voor het fietsprobleem is het nemen van een OV-fiets. Dit is alleen handig als je niet vaak de fiets wilt nemen en je op zoek bent naar een goede deal op je toekomstige fiets. Een ov fiets kost € 3,35 per dag, dus erg voordelig is het niet op de lange termijn.
Regel dan ook een goed slot!
Nu heb je eindelijk een nieuwe fiets en die wil je dan ook zeker niet kwijt raken. Vergeet dan niet de laatste investering in je slot te stoppen. Denk bijvoorbeeld aan een kabelslot of een kettingslot. Mist jouw fiets nog een ringslot? Regel die dan hier.
Je zou natuurlijk altijd je huisgenoot proberen te overtuigen voor een tandem, dan kan je altijd mee! Hoe heb jij je fiets geregeld, of moet je dat nog doen? Laat de beste tips om een fiets te vinden hieronder in de comments achter!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.