Een beetje koorts? Loopneus? Zere keel, hoesten of niezen? Zelf als onoverwinnelijke, actieve, jonge en schijnbaar kerngezonde student ben jij er niet veilig voor: de griep.

Het zit in de lucht, je krijgt het van je huisgenoten of via de overvolle collegezaal. Het overkomt de beste, en je zal maar net zien, precies in je tentamenweek. Of juist de week vóór de tentamens. Of in het ergste geval: na de tentamens. Hoe gaan we hier dan mee om? Met de volgende tips ben je binnen de kortste keren weer zo goed als nieuw!

1. Gezond eten
Even een reality check: je Choco Pops zitten niet boordenvol vitamines en de groenten in je kant-en-klare noedels tellen niet mee!

Groeten en fruit eten is essentieel om de griep, en andere vormen van ziekte, te voorkomen! En ja, je noedels zullen misschien wel goedloper zijn dan blauwe besjes, maar er zijn omwegen. Het is het slimste om niet-verpakte groente of fruit te kopen, de verpakte artikelen zijn namelijk altijd duurder. Ook niet gesneden voedsel is goedkoper, en bovendien verser. Ten slotte is het slim om groente en fruit van het seizoen te kopen de regel is namelijk hoe verser, hoe goedkoper!

2. Vitamine D!
We kennen het allemaal; het moment dat je een kater hebt wil je niets liever dan verdwijnen in een donker hoekje, met warme dekens en geen geluid. Maar, laten we niet het belang van vitamine D, gepaard met het magische effect van frisse lucht, vergeten! Goed voor je weerstand én je kleurtje!

3. Slapen
Vroeg slapen is niet voor watjes! Voel jij wat vreemds in de lucht hangen, kruip dan snel je bed in. Tijdens je slaap herstelt je lichaam, dus hoe meer slaap, hoe meer herstel er plaats vindt. Een erg simpel principe, maar zeker goed om te proberen!

4. Bewegen
We weten het: we beginnen eerste over slapen en vervolgens beginnen we over bewegen. Laten we niet vergeten dat beweging sowieso goed voor je is, dus lekker een eind fietsen of de trap vaker nemen, is goed voor je weerstand en gezondheid!

5. Hydrateren
Goed gehydrateerd blijven is essentieel, vooral als je actief bent. Met al dat rondrennen van college, naar werk, je ouders en de kroeg, kunnen we wel zeggen dat we actief zijn!

6. Schoonmaken..
Ja, daar is die dan! Het punt waar je totaal geen zin in hebt! Wij begrijpen dit, maar laten we toch het belang van een schone omgeving niet vergeten. En ‘daar krijg ik juist een betere weerstand door’, geldt helaas niet altijd..

7. En handen wassen!
Door de dag heen komen we met onwijs veel verschillende mensen, oppervlaktes en ruimtes in contact. Je kunt wel stellen dat je ook met veel bacillen en bacteriën in contact komt, ja. Handen wassen is een simpele manier om hygiënisch en gezond te blijven!

8. Huisfeest!
Ben je toch te laat met het volgens van onze tips, een beetje grieperig, maar toch in de stemming voor een feestje? Dan is ons advies: HUISFEESTJE! Op deze manier hoef je niet uit huis, blijft je feestbeest reputatie ongeschaad en heb je een waanzinnige avond met al je vrienden. Ander voordeel: geen rij, dure drankjes en niet door de kou fietsen!

Beste. Oplossing. Ever!