Exchange: de perfecte kans voor elke student om een half jaar lang een andere cultuur, stad en land te ontdekken. Je leert nieuwe tradities en gebruiken, maakt nieuwe vrienden en gaat los in elke mogelijke club die er te vinden is. Studeren of een stage in het buitenland is over het algemeen één groot feest. Natuurlijk is het ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling en is het een hele levenservaring, maar het is bovenal genieten! Ben je klaar met je studie of met je stage? Plak er dan nog een extra maand aan vast en ontdek de rest van het land. De grote vraag is: waar zal ik heengaan? Hieronder vind je een overzicht van de populairste bestemmingen waaruit je kunt kiezen!

Populaire landen en steden
Nederlandse studenten trekken allemaal massaal naar het buitenland zodra ze de kans krijgen. Is het niet tijdens hun studie, dan doen ze het wel na hun studie. Er zijn ook volop mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. De meeste hogescholen en universiteiten hebben genoeg connecties met andere scholen en bedrijven in verschillende landen. Natuurlijk kun je ook zelf je stageplek regelen. Wat landen betreft gaan we het liefst naar:

 1. Verenigde staten
 2. Verenigd Koninkrijk
 3. Canada
 4. Australië
 5. Duitsland
 6. Zwitserland
 7. Singapore
 8. Frankrijk
 9. Italie
 10. Zweden

Dit blijkt uit onderzoek van de Global Talent Mobility Survey. Stage lopen in Amerika staat dus met stipt op één. De populairste steden om te werken of studeren zijn:

 1. Londen
 2. New York
 3. Singapore
 4. Parijs
 5. Sydney
 6. Dubai
 7. Toronto
 8. Berlijn
 9. Melbourne
 10. Los Angeles

Kamer verhuren
Ga jij er ook een half jaar tussenuit en woon je op kamers? Grote kans dat jij jou geweldige stulpje niet zomaar kwijt wilt. Als je na dat halve jaar terug komt, wil je niet opnieuw op zoek naar een kamer. Plaats je kamer op het internet en zet erbij dat het een tijdelijke periode betreft. Er zijn genoeg mensen die voor een half jaar een kamer zoeken of dit als tijdelijke oplossing zien. Een ideale oplossing, want jij hoeft je spullen niet te verhuizen en je kunt na het halve jaar gewoon weer terug keren in je droompaleisje.