In de bibliotheek, bij de vereniging en in de kroeg. Het is allemaal zien en gezien worden. Naast een mooi kapsel wil je ook met een stijlvol outfit voor de dag komen. Daarbij is een mooi overhemd onmisbaar. Dat oogt netjes en het straalt klasse uit. Althans, je moet dan natuurlijk wel een goed passend en stijlvol overhemd hebben.

Voor elke gelegenheid

Een overhemd kun je bij ongeveer elke gelegenheid wel gebruiken. Vooral bij formele gelegenheden overweeg je waarschijnlijk snel om een overhemd te dragen, bijvoorbeeld als onderdeel van je pak. Dat is logisch, maar ook in je vrije tijd draag je prima een overhemd. Combineer je hemd bijvoorbeeld met jeans, zodat je casual en stijlvol over straat gaat. Je kunt er dan ook voor kiezen om het overhemd uit de broek te dragen. Met een fraai overhemd dat goed past val je op in het uitgaansleven. En wie wil dat nou niet?

Veel keuzes

Meestal zal je een overhemd van katoen kiezen. Maar er zijn meer opties. Vooral in de zomermaanden zijn linnen overhemden populair, omdat deze stof een fris gevoel geeft als het warm is. De laatste tijd zijn ook zogenaamde knitted overhemden geliefd. De stof is het meest bekend van gebruik in polo’s. Maar het draait natuurlijk niet alleen om het type stof. Zo zijn sommige mensen dol op overhemden met strepen of patronen. Anderen kiezen liever een effen exemplaar. Wat betreft de boord zijn er ook keuzes. De klassieke boord wordt steeds vaker vervangen door de zogenaamde Mao kraag, die vooral goed staat bij een casual outfit. Ook niet onbelangrijk: met hogere temperaturen kun je misschien beter een hemd met korte mouwen uit de kast halen.

Perfect op maat

De grote kledingwinkels hebben allemaal wel overhemden in het assortiment. Vaak kies je uit een redelijk ruim assortiment. Klein probleem: de overhemden verschijnen in standaardmaten. Grote kans dat die standaardmaten voor jou niet perfect vallen. Met een te lang, te breed of te smal design vervallen de voordelen van je overhemd snel. Het ziet er gewoon niet goed uit. Gelukkig zijn er bedrijven als ShirtbyHand, waar je een overhemd perfect op maat kunt laten maken. Je wordt thuis of op je werk gratis opgemeten, waarna je online je overhemd bestelt.