Datingapps zijn de ideale uitvinding voor luie, hitsige, en testosteronrijke mensen; beter bekend als studenten. Tegenwoordig hoef je echt niet per se meer je best te doen in de kroeg om mannelijk en vrouwelijk schoon aan de haak te slaan. Met een datingapp kun je namelijk op elk moment van de dag de jaagknop aanzetten en dat allemaal vanaf het schermpje van je mobiel. Zo kun je dus gewoon een move maken terwijl je aan het toiletteren bent of met je brakke hoofd op bed ligt.

Als je ‘datingapp’ intikt op je mobiel weet je niet wat je overkomt en welke van de honderd je moet kiezen. Met die overload aan datingapps is het dan ook de vraag op welke datingapps je de meeste kans hebt om andere studenten tegen te komen. Hieronder lees je daarom wat de populairste datingapps zijn voor studenten én geven we je een andere tip om je nieuwe scharrel of ware liefde te ontmoeten.

 Tinder

Het welbekende oranje vlammetje, wie kent het niet. Tinder is nog steeds de populairste datingapp onder de studenten. Je kunt op Tinder terecht voor verschillende behoeftes, maar de datingapp heeft toch echt vooral het imago voor het vinden van een snelle wip. Voor studenten die nog nooit van Tinder hebben gehoord (bestaan die studenten?)..hier een snelle uitleg. Op Tinder maakt iedereen een profiel aan met een paar foto’s van jezelf. Vervolgens kun je aangeven binnen welke afstand je op zoek wilt naar mannelijk of vrouwelijk schoon. Klik op op het vlammetje en de eerste foto zie je al snel verschijnen. Daarna werkt het heel eenvoudig. Word je bij het zien van de foto niet warm van binnen of smaakt je eten spontaan minder lekker, swipe dan naar links. Zie je een leuke, lieve, knappe, sexy of geile foto, swipe dan naar rechts. Hebben jullie allebei naar rechts geswiped? Tadaaa, dan hebben jullie een match! Nu is het aan jou om te bedenken hoe je de ander in gaat pakken met je openingszin óf je hebt het geluk dat de ander dat al heeft gedaan.

Happn

Deze datingapp gaat een nek-aan-nek race aan met Tinder en is ook zeer geliefd onder de studenten. Je ziet mannen en vrouwen verschijnen die binnen een straal van 250 meter bij je mobiel in de buurt waren. Ideaal omdat je zo ook de knappe boy die voor je in de rij stond van de supermarkt kunt tegenkomen óf het hete meisje dat stond te wachten op dezelfde bus. Voor iedereen die stiekem een beetje swipe-moe is en een studentikoze datingapp zoekt, is Happn de perfecte uitkomst. Je ontmoet namelijk makkelijk andere studenten die meestal ook nog eens in je eigen stad wonen. Grote kans dat je helaas wel je oude scharrel, studiegenoten of buurman tegenkomt op Happn, maar je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben om matches te vinden. Net zoals bij Tinder kun je vervolgens iemand liken of iemand wegklikken. Als jullie elkaar allebei wel zien zitten en op het hartje hebben geklikt, dan hebben jullie een match. Je kunt zelfs zien waar jullie elkaar zijn tegengekomen en hoe vaak jullie elkaars pad al hebben gekruist. Perfect natuurlijk om te gebruiken als je geen inspiratie hebt voor een openingszin!

Bumble

Voor de geëmancipeerde vrouwelijke studenten bestaat de datingapp Bumble. Het is een vrouwvriendelijke datingapp waarbij vrouwen alleen de eerste move kunnen maken. Hebben jullie een match? Dan moet je als vrouw wel binnen 24 uur het eerste gesprekje starten. Na deze 24 uur wordt jullie match namelijk weer opgeheven en kun je dus fluiten naar je date. Heb je last van plankenkoorts? Dan kun je er eventueel voor kiezen om BumbleBoost te kopen waardoor je net wat meer moed kunt verzamelen voor het benaderen van je droomboy en dus niet onder tijdsdruk staat. Een man heeft nog wel een klein beetje invloed op Bumble, want als hij je echt heel leuk vindt, kan hij je 24-uurs limiet nog een keer met 24 uur verlengen. Deze datingapp is ideaal als jij de touwtjes in handen wilt hebben als vrouw en niet verlegen bent om het eerste gesprekje te beginnen. Voor de mannelijke studenten kan het ook ideaal zijn als je vrouwen alleen maar afschrikt met je openingszinnen en liever de vrouwtjes initiatief wilt laten nemen.

Datingsites voor studenten

Datingapps kunnen heel handig zijn, maar worden toch ook vaak niet al te serieus genomen. Veel studenten gebruiken het dan ook alleen als leuk tijdverdrijf en boost voor je ego. Een gesprekje zit er dus niet altijd in en het is natuurlijk de vraag of er na jullie match ook nog een date volgt. Wil je iets serieuzer op zoek naar een nieuwe vlam, dan is het misschien een idee om eens een kijkje te nemen op een datingsite. Maar datingsites zijn toch alleen voor wanhopige mensen? Nee, dat is zeker niet het geval! Mensen kijken er echt niet meer van op als je op een verjaardagsfeestje vertelt dat jullie elkaar online hebben ontmoet. Er zijn zelfs datingsites op de markt die zich speciaal richten op studenten of perfect zijn voor een jongere doelgroep. Op veel datingsites kun je zelfs gratis een proefaccount aanmaken om te checken of de datingsite wat voor jou is.