Pff, na zo een druk collegejaar kun je ein-de-lijk op vakantie! Om hier optimaal van te genieten, wil je natuurlijk zo min mogelijk gedoe. Kamernet helpt je door de beste tips te geven om lastige situaties te voorkomen en slim je vakantie te boeken!

1. Slim je reis boeken
Wellicht heb je inmiddels al je reis geboekt, maar toch willen wij je op het hart drukken om je reis slim te boeken. Hoe doe je dat? Door je cookies te verwijderen en in een incognito-venster browsen. Zo vermijd je dat de prijzen op de websites hoger worden naarmate je de site, of aanbieding, vaker bezoekt.

schermafbeelding-2016-10-03-om-13-37-30

2. Credit card: go pre-paid

Dit zou zomaar de meest voorkomende vakantie-ergernis kunnen zijn: niet kunnen betalen,terwijl je wel geld hebt. Je pinpas doet het lang niet altijd of de pin automaat op jouw bestemming is buiten gebruik. Misschien durf je het niet aan om een creditcard met een hoge limiet aan te schaffen, want wat als je ‘m kwijt raakt? Daarnaast zitten er ook vaak fixe jaarlijkse kosten aan verbonden. Een oplossing hiervoor is een prepaid creditcard! Voor ons was dit ook een nieuw concept, maar het lijkt echt super handig! Zo een credit card werkt als volgt: je schaft de kaart voor een klein eenmalig bedrag aan en laadt de kaart op met enkel het bedrag wat je wilt uitgeven. Hier kun je dus niet overheen, maar je kunt er wel overal waar credit card geaccepteerd wordt mee betalen.

images (2)

3. Stekker aansluiting
Ga je naar Amerika? Engeland? Italië? Ook al lijken deze landen allemaal verschillend, ze hebben minimaal één gezamenlijke overeenkomst: een andere stekkeraansluiting dan in Nederland. Bespaar jezelf irritaties (en centjes) en zorg dat je voor je op reis gaat een juiste reisadapter koopt!

more-lifehacks-7

4. Opladen in de TV
Nu we het over stekkers hebben, denken we direct aan opladen. Tegenwoordig heb je vast wel een camera, portable charger, tandenborstel, stijltang, telefoon en laptop en deze moeten natuurlijk allemaal worden opgeladen. Geen genoeg aansluitpunten? Check dan de USB-poort achter de TV. Hier kun je bijvoorbeeld je telefoon opladen zonder een aansluitpunt bezet te houden – scheelt weer voor je reisgenoot.

metro-map-londen

5. Offline kaarten downloaden
Verdwalen in het buitenland is vaak onvermijdelijk. Soms wil je gewoon geen grote kaart meesjouwen en weet je zeker dat het hotel twee- keer-naar-links-en-dan-pas-naar-rechts is. Een oplossing daardoor is een kaart voor offline (metro)kaarten. Naast het feit dat deze apps geen mobiele data gebruiken, laten andere apps offline zien waar jij je bevind en wat er allemaal te doen is om je heen. Tips zijn bijvoorbeeld de Pocket-app en Stay.com. Ideaal!

Schermafbeelding 2015-06-22 om 10.41.25

6. Eerder entree bewijzen kopen
Op vakantie kun je een dierenpark, concert, basketbalwedstrijd, museum en nog veel mee bezoeken. De kaarten daar kopen kan soms juist erg duur zijn, dus waarom zou je ze niet al voor je reis aanschaffen? Er zijn zelfs websites waar je meerdere entree-bewijzen tegelijkertijd kan kopen, waardoor je ook nog eens een flinke korting krijgt!

maxresdefault

7. Vacuüm sealen van bagage
Het is altijd een goed idee om je spullen goed te bewaren. Maar hoe doe je dat in een vliegtuig? Door je spullen vacuüm te sealen, zorg je ervoor dat niet zomaar iedereen bij je spullen kan. Dit is vooral handig als je meerdere malen moet overstappen. Dit kun je op Schiphol gewoon in de vertrekhal fixen – heel simpel.

072714-F-FF-HelpfulHint

8. Douchemuts voor schoenen
Je wilt verschillende schoenen meenemen, maar hoe bewaar ze je weer in je tas als je verder gaat reizen? Om nou elke keer je schoenen schoon te lappen, is natuurlijk veel te veel werk. Een idee is om een douchemuts om een paar schoenen te doen. Dit neemt geen extra ruimte in beslag, maar houdt je spullen netjes gescheiden.

Intocircuit-Power-Castle-12000mAh-portable-Battery-bank-Review-300x240

9. Opladen To Go
Een aanrader voor iedereen die op reis gaat: een portable USB charger. Dit schatje laadt je een keer op en kan jouw telefoon (en andere apparaten) meerdere malen opladen. Daarnaast kun je natuurlijk je oplader meenemen en vragen in het restaurant waar je eet of ze ‘m kunnen opladen. Dit doen ze vaak gratis en jij bent weer opgeladen voor de dag!

packing-tips_0

10. Kleding slim inpakken
Slim inpakken scheelt irritaties, zorgen en tijd! Een tip is om alle kledingstukken in een plastic tas te doen, bijvoorbeeld alle shirtjes in een zak en alle sokken in een andere, zodat zodat je je spullen niet allemaal overhoop hoeft te halen. Daarnaast is een klassieke tip natuurlijk om je kleren te rollen in plaats van te vouwen: scheelt weer ruimte in je koffer en kreukels in je kleren.

CHkoNXrUcAABK-f

11. Kopie van je paspoort in je mail
Je weet maar nooit wat er kan gebeuren: je kan bestolen worden, onhandig zijn of een ongeluk krijgen. Het is altijd handig om een geldige kopie van je legitimatie (zeker je paspoort) in je mail te hebben – just in case ;-).

Happy female friends using mobile phones at beach

12. Telefoon uit de zon
Confession: zonder telefoon kunnen we echt geen dag. Zelfs niet als we aan het strand liggen. Dan willen we nog steeds foto’s maken, WiFi zoeken of muziek aanzetten. Geen zorgen, je hoeft je hiervoor niet te schamen. Maar wat je wel kunt doen, is opletten dat je dierbare telefoon niet te veel zonnestralen vangt. De hitte en de directe blootstelling aan de zon zijn namelijk erg slecht voor de levensduur van je batterij!

Waar ga jij heen binnenkort? En heb jij nog goede tips? Laat ze dan hieronder achter in de comments voor andere reizigers!