Als student heb je over het algemeen geen cent te makken. En als je dan al wel wat centen in de portemonnee hebt, zijn ze ook zo weer verloren aan boodschappen en de wekelijkse feestjes en partijen. Altijd handig om wat geld te besparen dus. Hoe je dat doet, lees je hier!
-
Een print abonnement
De kans is groot dat je regelmatig iets moet printen: en dat kost nogal wat. Heb je zelf een printer in huis? Overweeg dan het afsluiten van een print abonnement. Met dit abonnement geeft de printer automatisch een seintje naar de fabriek dat de cartridges bijna op zijn, en krijg je deze direct toegestuurd. Daarnaast zit er ook een handige retourenvelop bij voor de oude cartridges. Zit je nooit meer zonder inkt, en hoef je niet over de cartridges (en de kosten hiervan) na te denken. Bekijk hier meer informatie over het print abonnement en kijk meteen of dit ook bij jouw printer een mogelijkheid is.
-
Stap over op LED verlichting
LED verlichting is misschien wel de meest duurzame vorm van verlichting op dit moment. Het scheelt je flink in de portemonnee en helpt je ook nog eens energie te besparen. Een LED lamp is wellicht wat duurder in aanschaf, maar gaat vervolgens ook wel zo’n 30 jaar mee. In tegenstelling tot een spaarlamp kan het wel tot dertig procent aan kosten besparen op de energierekening.
-
Doe bewust boodschappen
Het is natuurlijk super makkelijk om gewoon even naar de meest dichtstbijzijnde Appie te lopen. Maar dat is niet altijd de meest voordelige keuze. Doe je boodschappen juist bewust en koop zoveel mogelijk items die in de aanbieding zijn. De drie halen, twee betalen acties kunnen je zomaar genoeg pasta voor een jaar opleveren. En doe natuurlijk nooit boodschappen als je honger (of een kater) hebt: je koopt op dat moment veel meer items op impuls en bent gegarandeerd meer geld kwijt.
-
Kies voor kwaliteit
Nu kan een goedkoop kratje bier wel weinig kosten, maar door de lage kwaliteit drink je hier ook dubbel zoveel van. En de dag erna is de kater groots. Koop liever kwaliteit en drink er minder van: want ook dat bespaart je geld. Hetzelfde geldt natuurlijk voor andere boodschappen zoals brood (bruin i.p.v. wit), beleg (van de slager i.p.v. eigen merk) en andere zaken.
-
Houd het budget in de gaten
Probeer jezelf voor iedere maand een budget te geven en verdeel dit budget in verschillende potjes: feesten, boodschappen, huishouden etc. Zo heb je meer inzicht op je uitgaven en houdt je waarschijnlijk sneller geld over.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.