Den Haag, 2 juli 2012 – Van de ondervraagde aankomend eerstejaarsstudenten zegt 64 procent zijn studiekeuze niet af te laten hangen van het vinden van een kamer. Daarentegen is 34 procent hier wel afhankelijk van. Het vinden van een kamer bepaalt vooral in welke plaats jongeren gaan studeren (13 procent) en zelfs of ze überhaupt gaan beginnen aan een studie (13 procent). Eén van de kamerzoekers: ‘Als ik geen woonruimte vind in de buurt van mijn studie dan is het onmogelijk om hieraan te beginnen. Het reizen kost mij anders 40 euro per dag en 6 uur tijd. Dat is niet te doen.’ Een kleinere groep (6 procent) zegt dat zowel de plaats van de studie en de studie zelf afhankelijk zijn van het vinden van een kamer. Creatieve oplossingen Aankomend eerstejaarsstudenten die hun studiekeuze niet laten afhangen van een kamer, bedenken soms creatieve oplossingen. ‘Als ik geen kamer vind in de eerste paar maanden, overweeg ik op een camping te gaan staan. Ik kom namelijk uit zeeland en ik ga studeren in Leeuwarden’, aldus één van de ondervraagden. Momenteel worden er op Kamernet.nl ruim 7.000 kamers aangeboden in 551 plaatsen in Nederland. resultaten