Ben je op zoek naar een kamer op Kamernet.nl, of ga je binnenkort intrekken? Kamernet.nl biedt je alvast 7 tips waarmee je met een laag budget optimaal gebruik kunt maken van een kleine kamer.

Muren
Wil je de muren verven? Kies dan voor een lichte kleur. Hiermee lijkt het namelijk alsof de ruimte groter is. Je plafond iets donkerder verven dan je muren wil ook nog wel eens helpen. Vind je het saai om alles in een lichte kleur te verven? Behang dan één wand met een leuke grote print.

Denk aan de hoogte
Vraag aan je huisbaas of je een slaapvide mag bouwen of koop een hoogslaper, zodat je onder je bed nog ruimte hebt voor een bureau of bank. Je kamer moet natuurlijk wel hoog genoeg zijn om dit te kunnen doen.

Meubels
Je creëert ook ruimte als je onder of door meubels heen kunt kijken, zoals bij een bank die op poten staat of een stoel zonder armleuningen. Een tafel die je in kunt klappen, werkt natuurlijk ook. Meubels in dezelfde kleuren vallen minder op, waardoor het minder vol lijkt.

Combineer
Te weinig ruimte en te veel meubels? Combineer slapen en bankhangen dan met een slaapbank, gebruik je tafel ook als bureau, stapel bovenop kasten een aantal opbergdozen op, hang planken aan de muren, monteer een kapstok aan de deur of zijkant van je kast en gebruik de ruimte onder je bed als opbergruimte. Er zijn ook eenpersoonsbedden die je heel makkelijk uitschuift naar een tweepersoonsbed, handig als je vriend(in) of date blijft slapen.

Spiegels
Spiegels vergroten optisch je kamer. Kies bijvoorbeeld voor een grote spiegel die het uitzicht naar buiten reflecteert.

Ga voor die gouwe ouwe
Je kunt natuurlijk losgaan bij de Ikea waar je al voor weinig geld leuke meubels kunt vinden, maar met een dagje langs wat kringloopwinkels ben je toch wat minder geld kwijt. Van banken tot tafels, en lampen tot servies: je kunt hier alles voor een prikje krijgen. Meubels en keukenapparatuur van Marktplaats of een familielid zijn vanzelfsprekend ook altijd welkom. Misschien een klein likje verf erover en het is weer helemaal naar je zin.

Decoratie
Wil je iets leuks aan die kale muur hangen, maar heb je niet genoeg geld voor een mooi schilderij? Laat dan wat vakantiekliekjes printen op canvas of koop een canvasdoek met een mooi landschap. Veel kleine accessoires maken het ook rommelig en nemen ruimte in.