Naast feesten, bier drinken en muziek luisteren is Koningsdag ook de perfecte dag om iets extra’s te doen voor jou (en jouw kamer). Pak een bierkrat, gebruik het als stoel en verkoop eindelijk die overbodige spullen op een vrijmarkt. Ook is het de perfecte dag om juist die nieuwe stoel te kopen die je eigenlijk altijd al wilde hebben, maar waar je geen tijd of geld voor had.

Zoektocht naar de perfecte meubels

Met Koningsdag heb je vaak al een festival of ander feest gepland staan. Ga daarom lekker vroeg langs vrijmarkten. Je hebt dan ook nog de meeste keuze. Binnen een paar uur kun jij al een hele nieuwe inrichting kopen voor jouw kamertje voor weinig geld. Vrijmarkten zijn overal en het aanbod is echt mega. De steden met de grootste vrijmarkten zijn vaak ook studentensteden. Ga naar de vrijmarkt waar jij gaat studeren. Zo leer je de stad meteen kennen. Geen tijd om naar de vrijmarkt te gaan? Hier kun je goedkope meubels scoren met oranjesale korting.

Verkopen van jouw spullen

Koningsdag is ook de perfecte dag om van jouw spullen af te komen én om geld te verdienen. Dit geld kun je later dan ook uitgeven aan het festival waar je later naartoe gaat. Maar bij het verkopen komt natuurlijk wel wat kijken. Studenten houden er niet van, maar vroeg opstaan is echt nodig om dat chille plekje te bemachtigen op de vrijmarkt. De beste plekken worden het meest bezocht. Het zal je verbazen hoeveel mensen om 06.00u ’s ochtends klaar staan om spullen te kopen. Nadat je een plekje hebt bemachtigd is het belangrijk dat jouw spullen opvallen. Maak een geweldige stand door bezig te zijn met stoepkrijt, ballonnen of vlaggen. Opvallende stands trekken sneller klanten. Maak het verkopen comfortabel door stoelen (of een kratje bier) mee te nemen.

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van jouw spullen afkomen. Maak daarom kortingscombinaties. Verkoop drie stoelen voor de prijs van twee. Of verkoop de stoel samen met de tafel. Zorg dan voor een fixe korting wanneer mensen beide spullen kopen.

En als laatste: maak er een wedstrijd van met jouw studentenhuis. Het is een stuk gezelliger om spullen te verkopen met zijn allen. Hoe gaat de wedstrijd? Zorg dat iedereen zijn eigen spullen verkoopt. Degene die het minst verkoopt, moet zijn opbrengst van de dag inleggen voor bier en wijn.