De jacht op de beste studentenkamer is officieel van start gegaan! Terwijl jullie allemaal zoeken, stalken, reageren en spammen voor die ene kamer midden in de stad, denken wij al een stapje verder. Een droomhuis is natuurlijk geweldig, maar de inrichting maakt je ervaring pas helemaal compleet. Vandaar dat Kamernet je de 12 beste tips en hacks geeft over hoe jij je studentenkamer zo slim, voordelig en mooi mogelijk kan inrichten.

Bedroom-color-schemes-2012-designs

1. Gebruik lichte kleuren in je interieur
Door lichte kleuren zoals wit, beige crème of pastel tinten te integreren in je kamer, oogt deze groter en een stuk rustiger. Ben je echt gek op kleur? Kies dan voor kleur in de vorm van accessoires, zoals kussens, vaasjes foto’s of schilderijen. Zolang de ondertoon en de grotere oppervlaktes licht zijn, zal je kamer groter lijken!

272_s
2. FIXT4U
Fixt for wie? Fixt for YOU! Samen met Fixt4U zorg jij ervoor dat jij enkel een kamer moet vinden. Het inrichten laat je aan deze professionals over. Je kunt pakketten laten afmeten en afnemen, variërend in prijs, welke het beste bij jouw nieuwe huis passen. Ook het daadwerkelijk naar boven tillen en een jaarlijkse controle horen bij de service. Daarnaast werken ze ook enkel met nieuwe meubels, welke speciaal voor jouw kamer worden uitgezocht. Kortom; de makkelijkste manier om zorgeloos te verhuizen!

515-610x610

3. Meubels kunnen meerdere functies hebben
Waar je bed wel eens je studeerplek wordt, is dit natuurlijk niet de bedoeling. Een idee is bijvoorbeeld het aanschaffen van een kleine eettafel en stoelen, waaraan je én kunt eten én kunt studeren. Door fijne kaarsjes aan te steken, creëer je ook voldoende licht en een fijne leeromgeving. Denk ook aan een slaapbank of krukjes met extra ruimte erin.

tumblr_lrn8tg1Ri61qeezl7o1_500

4. Speel met lichtjes en kaarsjes om de boel gezelliger te maken.
We begrijpen dat je geen ongelimiteerd budget hebt om je kamer in te richten, maar met simpele middelen als kerstlichtjes, kleine (tafel)lampen of kaarsen kun je een behoorlijk eind verder komen.

creative-bookshelves-23-1

5. Planken aan de muur
Hoewel dit erg logisch klinkt, moeten we ze niet onderschatten. Enkele planken boven je bed of boven je tafel bieden toch extra opbergruimte zonder massaal plek in te nemen in je kamer. Het ziet er ook nog eens heel leuk uit wanneer je boeken afwisselt met vaasjes, planten of andere spullen. Daarnaast is het natuurlijk een voordelig alternatief voor een boekenkast!

Interior-Design-for-Small-Spaces-Bedroom

6. Benut alle kleine ruimtes optimaal.
Neem bijvoorbeeld een bed met ruimte eronder, zo kun je veel spullen die je niet dagelijks nodig hebt kwijt op een georganiseerde manier. Bij winkels als Xenos en Ikea kun je veel opbergboxen vinden in alle maten.

DSCN1614-500x3751

7. Kijkje bij de kringloop nemen
De zoektocht kan wat stroef verlopen, maar er zitten zeker waardevolle schatten verstopt onder al die poëzie kaarten, antieke bronzen engeltjes en al dat stof.

001

8. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Niet alleen om alle ijdele zielen een goed gevoel te geven, maar een grote spiegel doet een ruimte al snel groter lijken. Natuurlijk is het ook ideaal voor de ‘laatste check’ voor het verlaten van je paleis.

images (1)

9. Meubels kun je vaak bijna gratis vinden.
Je kunt via Marktplaats, de lokale dump of je eigen netwerk af en toe tweedehands meubels van goede kwaliteit vinden. Vaak zijn het mensen die snel en zonder veel gedoe van de overtollige spullen af willen. Het is dus goed aan te raden om deze kansen in de gaten te houden, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Let er natuurlijk wel op dat het opknappen van sommige meubels tijd kan kosten, maar duur hoeft het niet te zijn!

bedroom-amazing-bachelor-pad-bedroom-furniture-ideas-with-brown-low-bed-frame-and-soft-brown-headboard-along-with-soft-brown-leather-sofa-and-brown-wooden-cabinet-marvelous-bachelor-pad-bedroom-furnit

10. Wat dacht je van lage meubels?
Dit klinkt misschien ook een beetje gek, maar ‘lage meubels’ zoals een laag bed of een lagere tafel nemen minder ruimte in je kamer in beslag, waardoor je kamer minder vol lijkt. Een kolossaal hotelbed en grove eikenhouten tafel zijn wellicht erg mooi, maar zullen je kamer onnodig vol laten ogen. Zeker wanneer je veel spullen hebt!

1

11. Pinterest, Instragram of Tumblr!
Nee, dit is niet alleen voor de meiden – wij raden ook alle heren aan om een account aan te maken en zo alle interessante interieur ideeën op één plaats te verzamelen. Tevens staan er op deze social media vaak veel DIY ideeën welke snel, makkelijk en goedkoop zijn. Perfect voor een unieke touch in je interieur, toch?

IMG_0096-1000w

12. Ten slotte: zet je netwerk in
Heb jij een handige opa? Een oom met een houthandel? Of een hele creatieve vader? Misschien wordt je broer of zus zelfs binnenkort binnenhuisarchitect. Schroom niet en vraag of ze je willen helpen bij het inrichten van je huis of bij met maken van kleine meubels. Een tafel van steigerhout kan best duur zijn in de winkel, daarom is zelf maken natuurlijk de makkelijkste (en goedkoopste) optie.

Heb jij zelf nog tips voor het inrichten van je kamer? Deel ze dan hieronder!

Bron beelden: Pinterest, Fixt4U