Wat een commerciële onzin, dat Valentijn. Alleen maar geldklopperij. Maar toch sneuvelen onze standpunten jaarlijks op de veertiende van februari, toch maak je plannen met je lover op deze ‘dag van de liefde’. En waarom ook niet? Ongeacht het feit dat het een commerciële aangelegenheid is, is het wel een moment dat in het teken van liefde tussen twee personen staat. De vraag is dan ook: hoe ‘vieren’ we zo een dag? Zoals met alles, gaan wij ervan uit dat je nog geen plannen hebt op deze dag. En wij snappen ook dat je eigenlijk geen extra geld wilt uitgeven. Daarom heeft Kamernet 9 last-minute, low-budget en low-key date ideeën op een rijtje gezet die jij en je lover kunnen doen. Lees mee!

1. Speurtocht
Organiseer een speurtocht voor je lover. Aan het einde van de speurtocht sta je klaar op een leuke locatie, bijvoorbeeld waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet of een plek waar jullie samen nog erg graag naar toe wilden. Het leukste is natuurlijk dat de ‘stops’ bij de speurtocht ook weer relevant zijn voor jullie relatie, bijvoorbeeld een leuk restaurant met leuke herinneringen of de kroeg waar jullie voor het eerst ruzie hebben gemaakt. Het enige wat je nodig hebt is pen, papier, plakband en je eigen creativiteit!

2. Samen een nieuw gerecht koken
Je kent het wel, jullie reserveren toch wel erg vaak bij dat ene restaurant want de risotto is zo lekker. Of misschien wel om dat lava-chocolade-brownie-noten-slagroom toetje. In ieder geval is het de reden om terug te komen en vooral gelukkig te vertrekken. Daag elkaar uit en probeer dit lekkere gerecht met z’n tweeën te recreëren en er later samen van te genieten. Benodigdheden? Boodschappen en geduld.

3. Picknick in je woonkamer
Februari is, vooral in Nederland, een onvoorspelbare en behoorlijk koude maand! Niet de maand om romantisch op een veldje te zitten met je picknickmand of doek. Oplossing? Een picknick in de woonkamer. Recreëer de klassieke setting van een picknick met alle comfort en privacy van je eigen (studenten)huis! Benodigdheden? Mandje, doekje, sandwiches en je eigen huis!

4. ‘Never have I ever’
Misschien zijn jullie nog niet erg lang samen en willen jullie elkaar beter leren kennen. Ook als jullie elkaar al lang kennen, zijn er altijd dingen die je nog kunt leren over elkaar. Heeft hij nog nooit dat speciale gerecht geprobeerd? Misschien heeft zij nog nooit dat standje geprobeerd? Speel het spelletje en probeer zo veel mogelijk ‘never have I evers’ te volbrengen op die dag. Wat heb je nodig? Een open mind, eerlijkheid en misschien een beetje alcohol!

5. Toerist in eigen stad!
Jullie wonen wellicht een grote stad, of juist een klein dorpje. Wij kunnen je garanderen dat er plaatsen zijn die je nog niet hebt bezocht. Een klein lokaal museum? Het stadsarchief? Een statig monument of kasteel in de buurt? Trek jullie wandelschoenen aan probeer zo veel mogelijk toeristische activiteiten onbeschaamd uit te voeren. Wat heb je hiervoor nodig? Khaki-broek, wandelschoenen, fotocamera en je grootste glimlach!

6. Schaatsen
Mocht je toch niet veel zin hebben om veel te regelen, is schaatsen altijd een optie die leuk, enigszins romantisch, low-key én low-budget is! Ga naar de lokale schaatsbaan en beleef samen een leuke dag mét een kop warme chocomelk (met rum!).

7. Eerste date nadoen
Het komt voor dat je totaal geen inspiratie hebt. Gelukkig wordt het nadoen van de eerste date gezien als een enorm romantische activiteit. Het enige wat je hoeft te doen is terug te denken en precies de zelfde stappen uit te voeren. Misschien dit keer zonder de klungelige of onhandige acties. Een gegarandeerd succes!

8. Samen (leren) schaken (of dammen)!
Ja, het klinkt misschien wel suf of saai, maar samen (leren) schaken of dammen is ook heel leuk. Je bent allereerst erg intelligent bezig en het gaat om een activiteit met het element van competitie. Een leuke incentive voor de winnaar is natuurlijk mooi meegenomen. En gezien jullie thuis zitten kan zo een incentive zo leuk en spannend worden als jullie zelf wensen.

9. Pyjama party (met je telefoons uit!)
Pyjama party’s alleen maar voor tienermeiden? Welnee! Een hele dag samen in je meest relaxte outfit rondhangen en doen wat jullie willen. Netflix? Film huren? Samen in bad? Lekker ontbijten? Alles kan! Zorg er wel voor dat jullie totaal geen contact met de buitenwereld hebben, deze dag draait immers om jullie zelf!

Wat vinden jullie van deze ideeën? Zou jij ze uitproberen of heb je andere plannen voor valentijnsdag? Laat het ons weten hieronder in de comments of op onze Facebook-pagina!