Schoonmaken? Het voetpad van je bed naar de deur is toch al voldoende? Ja, misschien wel. Maar onderschat het effect van een opgeruimd huis op je hele leven niet. Toch willen we je even meegeven dat je niet de enige bent. Wij presenteren je 8 herkenbare situaties waarin wij studenten belanden tijdens het schoonmaken van ons huis. Herken jij jezelf hier ook in?

1. Beginnen
De situatie is zo hopeloos dat elke keer dat je wilt beginnen, je niet weet waar je moet beginnen. Toch de volgende aflevering Suits kijken dan maar?

Schermafbeelding 2015-03-13 om 15.21.24

2. Zolang het er schoon uitziet, ben ik al blij!
Het dilemma van de eeuw: er komen mensen langs en je weet dat het een troep gaat worden. Ruim je vooraf op, of juist achteraf? Ach, zo lang het maar schoon oogt! Alles in de kastjes en hoekjes proppen en alleen afstoffen wat in zicht is, like a boss!

3. Uitstellen
We kennen het allemaal: in het weekend gaan we wel opruimen, zondag is de perfecte dag. Dat komt helemaal goed! Alleen was het natuurlijk wel weer zo gezellig zaterdagnacht, dat je met zondag de hele dag horizontaal op de bank doorbrengt met kater #75485.

Schermafbeelding 2015-03-13 om 15.21.08

4. Van je bed-naar-je-stoel
Toch maar een beginnetje wagen? Alle spullen van je bed naar je stoel, dat is toch al opruimen? Toch? Je voelt je voldaan en klaar voor de rest van de dag!

5. Klaar voor de start..
Nu je toch de moed hebt gevonden om ECHT te beginnen, ben je er ook helemaal klaar voor. Alle chemische goedjes en tips van je oma worden klaargezet, handschoenen worden gepakt en je oude kleren gaan aan. Je voelt je al helemaal trots en ready to rumble. Helaas kost dit al zo veel moeite dat je uitgeput bent door je voorbereidingen…

Schermafbeelding 2015-03-13 om 15.20.30

6. Verborgen schat
Nu je toch bent begonnen, ga je er ook voor! Je ruimt iets op of wast je kleren, en daar is het dan ineens; de verborgen schat! Je vindt ineens dat verloren tientje van een paar weken terug, waarvan je dacht dat je die had vergokt. 10 euro een schat? Toch wel een paar drankjes waard tijdens happy-hour!

7. Concert geven tijdens het stofzuigen
Daar ga je dan, swingen met de stofzuiger! Geen enkel kruimeltje of deeltje ontkomt jou en je stofzuiger. Volume op 100 en meezingen, voelt bijna als Beyoncé in een uitverkochte Ziggodome, niet te stoppen ben je! Hopelijk zijn je huisgenoten niet thuis…

Schermafbeelding 2015-03-13 om 15.19.45

8. Wachten tot dat iemand anders het doet.
Is het je toch niet gelukt om van de bank af te komen? Wacht je tot je huisgenoten beginnen? Of hoop je dat je moeder je komt redden? Ze zeggen niet voor niets, hope breeds eternal misery. Tijd om toch van de bank te komen!

Waar loop jij allemaal tegen aan tijdens het schoonmaken? Laat het ons weten op Facebook of hieronder in de comments!