Als je verhuisd naar een nieuwe stad zijn er onwijs veel nieuwe dingen die je kunt ontdekken. Waar je boodschappen moet doen, waar je boeken moet kopen, koffie moet drinken. Een van de belangrijkste dingen om te ontdekken is natuurlijk waar je kunt feesten. Iedereen heeft natuurlijk andere voorkeuren, dus onze vrienden bij GroningenLife hebben een lijst gemaakt van alle hotspots in Groningen, gesorteerd op verschillende smaken! Bekijk ze hieronder.

Alternatief: The Warhol

In een donker steegje van de Peperstraat vind je de Warhol, een plek waar je heerlijk kan rocken. Laat je niet afschrikken door het schimmige steegje, want eenmaal binnen val je in een warm bad. Iedereen is er zichzelf en er heerst een goede sfeer. De muziekkeuze is net even wat anders dan in andere feestkroegen van Groningen, wat de Warhol uniek maakt. Houd je wel van wat meer alternatieve tentjes? Dan zijn het Pakhuisde Kar en Kult waarschijnlijk ook wel wat voor jou!

Party hardy: Het Feest

Middenin het uitgaanscentrum van de stad in de Peperstraat zit feestcafé ‘Het Feest’. Lekker meezingen met de grootste hitjes van vroeger en nu en een biertje drinken aan de draaibar van de kroeg. Zijn meezingen, pasjes maken en een echte partysfeer voor jou ingrediënten voor een fantastische avond? Neem dan ook een kijkje in ’t Golden Fust’t Vaatjede Negende CirkelSnowvalley en feestcafé Shooters, succes gegarandeerd! Houdt je van Nederlandstalige meezingers? Kijk dan eens om de hoek bij café Klein Amsterdam.

Technoscene: Subsonic

Dat techno- en housemuziek inmiddels gevestigde genres zijn binnen het studentenleven, moge duidelijk zijn. Houdt je hier ook van? Dan is de Subsonic wat voor jou! In het pand tegenover de Drie Gezusters draaien zowel nationale als internationale dj’s het nieuwste van het nieuwste. Met hun techno-avonden, houseparty’s en dubstepfeesten staat Subsonic garant voor een avondje goed losgaan. Clubs waar je dit genre nog meer vindt, zijn ShadrakPand48 en Huize Maas.

Veelzijdig: Drie Gezusters

De Drie Gezusters bestaat uit drie delen die in elkaar overlopen: De Groote Griet, de Drie Gezusters en Hoppe. In één van deze delen vindt altijd wel een mooi feestje plaats en ook vele internationale studenten weten de Drie Gezusters graag te vinden. In de Drie Gezusters ‘Upstairs’ vind je een draaibar, een Tiki cocktailbar, een Jägerbar en een blokhut. Van rustig een biertje drinken tot wilde pasjes maken: de Drie heeft het allemaal. Maar pas op: verdwaal niet, het pand is nogal aan de grote kant ;).

Speciaal: Chupitos 

De enige echte shotjesbar overgewaaid vanuit Amsterdam mag natuurlijk niet in het rijtje hotspots ontbreken. Wanneer je op zoek bent naar iets meer dan de gemiddelde studentenkroeg is het een goed idee om eens in de Gelkingestraat te gaan kijken. Aan het begin van deze zijstraat van de Grote Markt zit de Kokomo, maar wanneer je de verleidingen van deze discotheek weet te weerstaan en een stukje doorloopt, kom je in dit shotjes- en cocktailwalhalla. Met een hippe inrichting en dj’s die de juiste platen draaien is Chupitos een must voor iedereen die eens wat anders wil dan een pilsje in een doorsnee kroeg. Houd je van een lekkere cocktail op z’n tijd? Neem dan ook eens een kijkje in de cocktailbar van Mr. Mofongo’s!

Borrelen: de Pintelier

Voor veel studenten is de borrel na een lange studiedag en vermoeiende week een gelukzalig moment. Aan een tafeltje onder het genot van een biertje over van alles en nog wat praten is iets wat de student in Groningen graag doet. Biercafé de Pintelier is hier erg geschikt voor. Met een grote hoeveelheid speciaalbieren kan je zowel buiten als binnen lekker relaxen. Ook voor een lekker frisje en een borrelgarnituur ben je bij het Belgisch biercafé op de goede plek. Ook in café de Keyzer en Der Witz kan je lekker rustig je biertje drinken en is ook nog eens minstens zo gezellig!

De Pintelier en de Keyzer zijn in de straatjes rondom het Harmoniecomplex te vinden en zo’n 50 meter verwijderd van de Universiteitsbibliotheek. Der Witz is gelegen aan de Grote Markt.

 

En, zijn jullie hier wel eens geweest? Geef je mening hieronder!

Vind hier een overzicht van Studentenkamers te huur in Groningen.