Om de donkere winterdagen wat zachter te maken, hebben Kamernet en Husk dit jaar besloten om studenten een kans op een lichtpuntje te gunnen. Studenten konden namelijk een volledig verzorgde wintersport voor twee winnen van Kamernet en Husk, door een klein onderzoek in te vullen. Ruim 1800 studenten hebben het onderzoek ingevuld, waarvan zo een 70 procent dame is. Het onderzoek gaat in op het gedrag van studenten voor en tijdens een wintersport en biedt verrassende inzichten!

Allereerst is gevraagd naar het gedrag omtrent het boeken van de wintersport. Wanneer de studenten een wintersport boeken is nogal uiteenlopend. Waar 40 procent van de studenten het liefste een last-minute aanbieding boekt, wilt 30 procent van de studenten verzekerd zijn van een wintersport en boekt ‘m dan ook ruim van tevoren. Ook waar de wintersport wordt geboekt is verdeeld. Ruim een-derde van de studenten boekt graag een wintersport bij een jongerenorganisatie zoals Husk. Verder boekt zo een 30 procent van de studenten liever een reis zonder een organisatie en reisleiding. Tot slot kiest ook een-derde van de studenten – niet geheel onverwacht – gewoon voor de goedkoopste optie. Het blijven natuurlijk wel studenten

Ongeveer de helft van de studenten geeft aan dat ze ruim van tevoren sparen voor een wintersport. Daarnaast geeft een-derde aan dat ze voor vertrek extra werken om zo de financiën rond te krijgen. Tegen verwachtingen in verwacht slechts 10 procent van de studenten een genereuze donatie van de ouders en rekent zeker 8 procent van de studenten op de lening van de IB-groep. Zou dat nog wat te maken kunnen hebben met het vernieuwde leenstelsel?

Wat doen studenten het liefste op wintersport? Waar menig persoon zou denken dat dit apres-skiën zou zijn, blijkt het in de werkelijkheid anders. Ongeveer de helft van de studenten geeft aan dat ze het liefste skiën, een derde geeft aan dat ze het liefste snowboarden en enkel een kleine 20 procent geeft aan het liefste te rollen in de sneeuw of de kroeg in de gaan. Wellicht zijn studenten toch sportiever dan gedacht? Dat blijkt vooral ook uit het feit dat twee op de drie studenten zo vroeg mogelijk bij de skilift staat. Slechts 15 procent geeft aan dat het scenario ‘dronken op de piste ontwaken’ vrij reëel is. De overige studenten geven aan dat je op een vakantie gewoon moet uitslapen – apres-ski of niet.

Nu sommige – wellicht stereotype – verwachtingen van studenten ofwel zijn bevestigd of zijn weerlegt, is het tijd om te genieten van de wintersport. Bij Husk is er namelijk voor ieder wat wils. Kamernet wilt de winnares Manon en reisgezelschap feliciteren met het winnen van de wintersport en veel plezier wensen!

 

Herken jij jezelf in dit gedrag? Of totaal niet? Laat het ons hieronder in de comments weten!