Den Haag, 24 augustus 2012 – Kamernet.nl vroeg bij welke voorziening studenten het liefst dichtbij wilt wonen als zij kijken naar de locatie van hun toekomstige kamer.. Daaruit blijkt dat ruim een derde (34 procent) het liefst dichtbij een supermarkt woont. De nummer twee en drie van populaire voorzieningen om in de buurt van te wonen zijn de onderwijsinstelling (24 procent) en treinstations (17 procent).

Hoewel veel studenten geregeld uitgaan, wil slechts tien procent het liefst dichtbij uitgaansgelegenheden wonen. De bus, tram en metro zijn ook niet echt populair. Nabij een bijbaan of sportvereniging wonen, wordt het minst belangrijk gevonden. Eén van de ondervraagde studenten: ‘Het is meer een kwestie van waar je liever niet wilt wonen, zoals boven een kroeg of tegenover een basisschool’, aldus één van de ondervraagde studenten.

Veilige omgeving
Sommigen hebben aangegeven dat het niet zozeer belangrijk is in hoeverre ze van voorzieningen afwonen, maar in hoeverre het er veilig is. ‘Ik wil in een wijk wonen waar ik ’s avonds naar de supermarkt durf te lopen, waar ik bij een tram- of bushalte durf te wachten en waar ik naar de sportvereniging kan zonder aangerand te worden’, aldus een kamerzoeker.