Hoe kun je een uitnodiging bemachtigen voor een hospiteeravond? Door het juiste bericht te schrijven en op te vallen tussen alle andere geïnteresseerde, is het belangrijk om een goed eerste bericht te schrijven. De eerste indruk is natuurlijk erg belangrijk. Maar wat maakt zo een bericht nou goed? En hoe kun je het beste opvallen? Met de onderstaande tips kom je al een heel eind op weg!

  • Lees je mail na op spelfouten

Stel je voor: je leest een leuke mail en ineens staan er allemaal spelfouten in. Dat maakt de ervaring toch wel weer minder. Het staat een stuk netter wanneer de mail goed is opgebouwd en er geen slordige fouten in staan. Op deze manier kun je een stuk zorgvuldiger overkomen en toch opvallen tussen de rest.

Ben jij het geworden? Bekijk hier de beste tips voor op een hospiteeravond! 

  • Gebruik geen standaard berichten

Stuur niet elke verhuurder hetzelfde bericht. Hoe erg je ook denkt dat het niet opvalt, verhuurders of huisgenoten hebben het vaak snel door dat het om een standaard bericht gaat. Bekijk de advertentie goed en stel gerichte vragen per advertentie. Zo kun je denken aan iets zeggen over koken wanneer je leest dat de huisgenoten elke week samen eten. Dit zijn toch persoonlijke vragen die wellicht de interesse van de verhuurder/huisgenoten kunnen wekken. De originaliteit van een bericht is dus echt een must.

  • Wees spontaan

Precies, spontaniteit en enthousiasme worden altijd wel gewaardeerd. Je hoeft dan ook niet een heel formeel bericht op te stellen, vaak kun je gewoon je of jij gebruiken. Vertel bijvoorbeeld over welke gerechten je kunt koken voor de huisgenoten of welke serie marathon je in de woonkamer wilt kijken.

  • Een kort bericht is juist fijn

Soms zijn lange berichten voor het oog oninteressant en worden ze juist overgeslagen. Dat is natuurlijk zonde van jouw harde werk. Kies er daarom voor om een kort maar krachtig bericht op te stellen. Vertel alleen wat interessant is voor dat moment waardoor je de uitnodiging kunt binnen slepen. De andere details kun je natuurlijk vertellen wanneer je de nieuwe huisgenoot bent geworden.

Wij hebben er het volste vertrouwen dat je zult slagen als je zowel zorgvuldig als origineel bent in je hospiteermail. Heb jij nog andere tips, voorbeelden of leuke ervaringen? Deel ze dan hieronder!

Vind jouw perfecte kamer, studio of appartement simpel en snel op Kamernet! Klik door om je gratis aan te melden en alle woningen te bekijken!