Op kamers gaan is spannend: zowel voor de student die verhuist als voor de huisbaas die nieuwe huurders krijgt.  Nieuwe werelden gaan open en de beste herinneringen worden gevormd wanneer je besluit alleen te gaan wonen. Heb je je wel eens afgevraagd hoe het van de andere kant is? De ervaringen van de verhuurder? Of ben je als verhuurder benieuwd naar hoe andere verhuurders omgaan met de dagelijkse uitdagingen?

Huisbaas Ton Koene heeft het nodige meegemaakt en schrijft hierover in zijn nieuwe boek Tranen van een Huisbaas. In zijn eigen woorden wil hij “Toekomstige verhuurders een hart onder de riem steken en ze voorbereiden op alle gekkigheid die komt kijken bij het verhuren aan jongeren.  Ook wil ik toekomstige  huurders(sters) voorbereiden op wat hen te wachten staat als zij op kamers gaan wonen en te maken krijgen met wildvreemde mensen waar zij mee samen moeten leven.”

12742726_1515109055461834_8548882992896722955_n

Met zijn nieuwe boek biedt Ton Koene een exclusief kijkje in het leven van een kamerverhuurder. In 2000 kwam de dubbele bovenwoning boven zijn eigen huis te koop te staan, nadat zijn buurman was verhuisd. Omdat hij de bui al zag hangen van wat er mogelijk in de verdere  toekomst boven zijn hoofd zou kunnen gaan gebeuren, besloot hij het pand te kopen. Op deze manier kon hij zelf bepalen wie of wat  boven hem zou wonen. Hij besloot de bovenwoning te verhuren aan jongeren en studenten die een woonruimte nodig hadden.

Het idee om te schrijven kwam als volgt voort: “Inmiddels verhuur ik dus al ruim 15 jaar kamers via Kamernet en nooit had ik kunnen vermoeden wat de soms – bizarre en onwaarschijnlijke – gevolgen van deze stap zouden zijn. Om al die bizarre gebeurtenissen van mij af te kunnen zetten, kwam ik op het idee om daar maar eens een boek over te schrijven. Je hoort wel eens ‘daar zou ik wel een boek over kunnen schrijven’ maar uiteindelijk gebeurt het niet. Ik besloot dus om het wel te doen.

Dat er tranen staat in de titel betekent niet dat het enkel om tranen van verdriet gaat, het gaat wel degelijk ook om de tranen van plezier door de bijzondere en leuke gebeurtenissen. Van een huurster die op het dak klimt om te zonnen en daarbij de hele buurt een speciale show geeft, tot oneindig harde muziek en feestjes. Het boek belooft een waar feest van herkenning te zijn, zowel voor verhuurders als voor huurders!

Ben jij benieuwd naar de ervaringen van Ton? Het boek “Tranen van een huisbaas” van Ton Koene is te bestellen bij www.Boekscout.nl, maar je kunt het boek ook winnen bij Kamernet!

Wij verloten namelijk een boek onder alle Kamernet gebruikers. Deel jouw grappigste/leukste/meest opmerkelijke ervaring tijdens het (ver)huren hieronder (of op onze Facebook) en maak kans een op een exemplaar van dit leuke boek! 

 

En heb jij ook een kamer te huur? Waar wacht je dan nog op! Creëer je eigen avonturen snel door je kamer te plaatsen op Kamernet!