De Keuzegids Hbo Voltijd 2013 heeft Hogeschool Avans opnieuw uitgeroepen tot de beste grote hbo-instelling van Nederland. Deze gids vergelijkt hogescholen op basis van studiesucces en oordelen van deskundigen en studenten.

Hogeschool Avans heeft 71 punten gekregen, evenveel als vorig jaar. Hogeschool Zeeland in Vlissingen is, eveneens zoals vorig jaar, de nummer 2. De NHTV in Breda is nummer 3. Hogeschool InHolland is net als vorig jaar de hekkensluiter van de lijst met 51 punten.

Kleine scholen scoren het best
Bij de middelgrote hogescholen met gemiddeld ongeveer 2000 studenten moet de Christelijke Hogeschool Ede (81 punten) voor het eerst in jaren de bovenste plaats afstaan aan een ander. De Gereformeerde Hogeschool uit Zwolle wordt met 85,5 punten beter beoordeeld. De Hotelschool Den Haag is een opvallende stijger, mede door een bijzonder gunstig deskundigenoordeel klommen zij van de tiende naar de vijfde plaats.

De hoogste scores zijn nog steeds te vinden bij de kleinste scholen. De Katholieke Pabo Zwolle en het IVA in Driebergen voeren al jaren de ranglijst aan met respectievelijk 92 en 88 punten. In de Keuzegids staat dat dat met name te danken is aan het feit dat zij slechts één hbo-opleiding aanbieden, die ook nog eens uitstekend verzorgd is. “Eigen identiteit en – daardoor – een sterke binding met de studenten zijn belangrijke troeven,” zo valt te lezen in de gids.

Bron: RTL Nieuws