Wageningen University is de beste universiteit van Nederland. Dat heeft de Keuzegids Universiteiten 2016 uitgezocht. De universiteit scoort al tien jaar op rij het hoogst, dus helemaal een verassing is het niet. Zeker vijftien van de negentien opleidingen die in Wageningen worden aangeboden, mogen zichzelf ‘topopleiding’ noemen.

Populaire studies zelden toppers
In totaal werden 404 bacheloropleidingen beoordeeld. De Keuzegids velt een oordeel op basis van onder meer statistieken over studiesucces, oordeel van deskundigen en het oordeel van studenten. 52 opleidingen zijn bekroond tot ‘topopleiding’. Vooral technische, exacte en groene opleidingen doen het goed. Studies die veel studenten trekken zoals rechten, economie en psychologie zijn zelden toppers in Nederland.

TU/e beste technische universiteit
Opvallend is dat de Vrije Universiteit in Amsterdam, die de laatste jaren veel kritiek kreeg, voor het eerst in vier jaar tijd hoger eindigt in de ranglijst dan de Universiteit van Amsterdam. De TU Eindhoven (TU/e) is de beste technische universiteit van Nederland en staat ook op nummer 3 van alle universiteiten. Drie opleidingen aan de TU/e krijgen bovendien het predikaat ‘topopleiding’, waarmee ze de beste van Nederland zijn: Biomedische Technologie, Technische Informatica en Technische Wiskunde.

Ben jij het hiermee eens? En wat vind jij zelf de beste uni van Nederland? Wij horen het graag!

 

Bron