Het vinden van de liefde van je leven lijkt volledig toevallig, of toch niet? Onderzoekers van Bloomberg Business hebben gekeken naar welke beroepen of banen vaak met elkaar trouwen. Op basis van U.S. Census Bureau’s 2014 American Community Survey is de informatie van ruim 3.5 miljoen huishoudens geanalyseerd. Zo is de informatie gevonden over hoe mensen uit verschillende – of dezelfde – beroepsgroepen elkaar vinden. Ook is er rekening gehouden met mensen die op hetzelfde geslacht vallen en of het verband sterker is voor mannen of vrouwen. 

Zo kun je zien dat sommige matches erg praktisch zijn ingestoken: het trouwen van twee basisschool docenten is het meest voorkomende. Andere matches doen je twijfelen aan de coördinatie van Cupido: waarom matchen vrouwelijke dansers en mannelijk lassers zo goed met elkaar? Verder zien we dat goed verdienende vrouwen, zoals dokters of advocaten, vaak trouwen met een economisch gelijke verdiener. Maar vrouwen die aan de lagere of gemiddelde kant verdienen, vallen (of kiezen) voor mannen met een hoger inkomen of economische status. Ook opvallend: vrouwelijke CEO’s trouwen graag met mannelijke CEO’s, maar mannelijke CEO’s vinden het prima om met hun secretaresses te trouwen. Dus dat filmscenario hoeft nog niet als onmogelijk te worden bestempeld.

Hier kun je voor alle andere beroepen kijken waar ze heeft meest vaak me trouwen!

 

Wat vinden jullie? Wil je van studie wisselen om hoger op de ladder te komen of geloof je in pure liefde zonder voorbedachte rade? Wij horen het graag!