Helaas: het einde van de zomer is aangebroken en binnenkort zit je weer in de collegebanken. Het echte leven gaat weer beginnen, je gaat weer in je studentenhuis, naar je bijbaan en naar de UB. Voor de dagelijkse hectiek begint, kun je een beginnen met een goede structuur en wat zaken regelen voor de eerste lesdag. Dit zal je een hoop stress besparen tijdens je drukke collegejaar!

1. Check je mobiele abonnement
Abonnement afgelopen? Of mag jij vervroegd verlengen? Nu je toch genoeg tijd hebt, kun je net zo goed de tijd nemen om de beste deals te bekijken.

2. Heb jij al een credit card?
Ga je op een studiereis? Of wil jij goedkoper uit het buitenland bestellen? Soms heb je gewoon een credit card nodig. Waar sommigen liever hun ouders graag lastig vallen, kunnen wij ons voorstellen dat jij hier niet altijd zin in hebt. Ons advies: neem een prepaid credit card en voorkom lastige situaties. Je stort enkel het geld dat je wilt uitgeven op deze kaart, waardoor je geen kosten maakt die je later niet kunt betalen. Zo is je kaart ook altijd veilig voor fraude.

3. Check je huurcontract
Is je huurcontract daadwerkelijk getekend? Volledig ingevuld? Staan er geen gekke dingen in? Is je kamer wel echt voor onbepaalde tijd? Ons advies is om even je huurcontract na te lopen – alleen of samen met je huisgenoten – zodat je later in het jaar niet voor verrassingen staat. Hier lees je al onze tips.

4. Check je inschrijving
Wellicht klinkt dit een beetje onnodig – maar check je ook even of je inschrijving voor de universiteit wel compleet is? Het herinschrijven voor een collegejaar is soms wat omslachtig, dus het is goed om je stappen na te lopen. Denk aan de inschrijving bij studielink, je onderwijsinstelling, los voor alle vakken en tentamens. Daarnaast is het ook goed om te checken hoe het zit met je studieschuld.

5. De laatste dingetjes voor je studentenkamer aanschaffen
Niet enkel schoolspullen, maar bijvoorbeeld een nieuw nachtkastje, bijzettafeltje of nieuwe gordijnen zijn een leuke verandering in je kamer. Je kunt natuurlijk vintage spulletjes vinden, maar een ander leuk concept is om verantwoordelijk geproduceerde producten te kopen. Hier lees je de beste tips voor het inrichten van je studentenkamer.

6.  Koop je studieboeken
Online kun je meestal al zien welke boeken je nodig hebt aankomend semester. Het is dan ook verstandig om die nu al aan te schaffen – je kunt natuurlijk niet zonder boeken je colleges volgen! Probeer ook via via of tweedehands je boeken te scoren om extra centjes te besparen.

7. Maak alvast je rooster
Op de eerste dag aankomen en geen idee hebben hoe laat en waar je les hebt is voor beginners. Jij kunt deze fout voorkomen en jezelf stress besparen door dit eerder uit te zoeken. Bijkomend voordeel is dat jij precies weet voor het hele semester wanneer je tentamens en colleges hebt, waardoor jij ook precies feestjes en reisjes kunt inplannen ;-).

8. Koop een agenda
Altijd handig om bij de hand te hebben. Later in het jaar is het sowieso vrijwel onmogelijk om een agenda te vinden.

 

En, ben jij er al klaar voor? Wij wensen je in ieder geval succes dit jaar!