Hoe plaats ik een goede advertentie?
Een goede advertentie plaatsen zorgt voor een effectief gebruik van kamernet.nl. Bovendien kan een goede advertentie het verschil maken tussen 5 of 50 reacties. Hieronder vind je een aantal tips over hoe je een zo effectief mogelijke advertentie kunt plaatsen.

Tip 1: Wees specifiek
Vertel in je kameradvertentietekst wat een huurder kan verwachten. Als je als verhuurder een zelfstandig appartement aanbiedt op Kamernet.nl zorg er dan voor dat je een juiste oppervlakte en de juiste huurprijs voor de gehele woning opgeeft. Biedt je alleen een kamer aan in huis of in een zelfstandig appartement, geef dan alleen de huurprijs en de oppervlakte op van de te verhuren slaapkamer. Controleer voordat je de advertentie aanbiedt altijd of de totaalprijs een “inclusief” prijs is, dus huurprijs + andere bijkomende kosten voor bijv. gas, water, elektriciteit en internet, maar zonder aftrek van evt. huurtoeslag. De prijs is altijd exclusief huurtoeslag, want niet iedereen heeft namelijk recht op huurtoeslag. Ben je enkel op zoek naar een tijdelijke huurder, vermeldt er dan bij voor welke periode je precies een huurder zoekt. Geef ook aan in welke leeftijdscategorie je potentiële huurders zoekt. Op deze manier vermijdt je een overvloed van reacties die je eigenlijk niet interesseren.

Tip 2: Voeg foto’s toe aan je advertentie
Als verhuurder wil je zelf ook graag een foto zien bij degene die reageert op je advertentie. Huurders zien ook graag foto’s van hoe de kamer/appartement eruit ziet. Voeg dus zoveel mogelijk en van juiste kwaliteit foto’s toe aan je advertentie. Dit verhoogt de kans op reacties enorm.

Tip 3: Nederlandse vs. Engelse omschrijving
Let er goed op dat de Nederlandse omschrijving alleen zichtbaar is voor mensen die de kamernet.nl website bekijken in de Nederlandse taal. De Engelse omschrijving is op zijn beurt alleen zichtbaar voor mensen die de kamernet.nl website bekijken in de Engelse taal. Het neerzetten van ‘zie Engelse omschrijving’ voldoet tegenwoordig dus niet meer, aangezien men maar 1 tekst kan zien. Zorg er dus altijd voor dat je beide omschrijvingen hebt ingevuld wil je zowel Nederlands- als Engels sprekende huurders aantrekken.

Tip 4: Wat is een goede omschrijving?
Een goede omschrijving is erg belangrijk. Bedenk dat het een soort reclame tekst is om jouw kamer te ‘verkopen’. Geef bijvoorbeeld de reden op waarom de kamer vrij komt, wat er zo goed is aan de locatie en waar de kamer dichtbij ligt. Vertel iets over de huisgenoten, de sfeer in huis en eventuele regels zoals niet roken. Natuurlijk staat deze informatie ook in de gegevens van de advertentie, maar mensen vinden het fijn om het nogmaals te lezen. Zo komt het bovendien ook extra goed over. Weet je al iets over de eventuele hopsiteeravond of kijkdatum? Vermeld dit dan ook in de advertentie, zodat mensen hier rekening mee kunnen houden. Een korte zin zoals “Leuke kamer in hartje centrum te huur’ zegt tegen de potentiële huurders niet zo veel. Vooral als er ook nog eens geen foto’s toe zijn gevoegd. Dit gebeurt helaas nog erg veel. Bedenk goed dat huurders geld moeten betalen om op jouw advertentie te reageren, dus dat zij er wel zeker van willen zijn dat de kamer van hen geschikt is voordat zij reageren.

Als bonus, hieronder een voorbeeld van een goede advertentie:

“Per 1 mei komt er een leuke kamer vrij in een gezellig studentenhuis in Delft!

Je huisgenoten zijn 3 jongens en 3 meiden. Één van de jongens gaat weg, waardoor we nu opnieuw een leuke, nette en gezellige jongen zoeken. We vinden het leuk om samen film te kijken, samen te eten of naar de stad te gaan, maar niets is verplicht!

Voor de deur is een bushalte, waarmee je binnen 10 minuten bij het station bent. Binnen 5 minuten bevindt je je bovendien met de fiets in het centrum. Op loopafstand bevindt zich de supermarkt. De kamer is een lichte kamer van 15 m2. De kamer heeft een schuine wand, maar ook een inloopkast! De vloer en gordijnen zijn over te nemen tegen een kleine vergoeding.

Er bevinden zich een gezamenlijke woonkamer, een keuken, 2 badkamers en 2 wc’s in het huis. Hiernaast hebben we beneden ook nog een fietsenstalling/opberghok.

Lijkt het jouw leuk om in dit huis te wonen? Reageer dan snel op deze advertentie en vertel wat leuks over jezelf. Een foto zien we ook graag! (De hospiteeravond vindt waarschijnlijk plaats op 15 september).”